Život

20,00 KM

Na stanju

Izdavač: Edicija

Godina izdanja: 2020.

Br. str.: 192

Povez: Mek

Format: 150mm x 230mm

Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Život – Osvrt na put kojim ste krenuli

Ova istinski dirljiva i inspirativna knjiga Lujze L. Hej, Život – Osvrt na put kojim ste krenuli, pomoći će Vam da prepoznate i zalečite brojne važne probleme sa kojima se susrećete na svom putu. Između ostalog, Lujza se bavi temama kao što su: odrastanje, veze, posao, zdravlje, duhovnost, starenje, smrt… kao i brojnim problemima, strahovima, i izazovima koje ovakva putovanja donose.

Bez obzira na to sa kakvim ćete se preprekama suočiti, Lujza Vas stalno podseća da je taj veličanstveni, zastrašujući, predivan, komičan, zapanjujući fenomen koji ćete iskusiti od trenutka rođenja do trenutka smrti ono što zapravo jeste ŽIVOT!

Iz sadržaja knjige Život:

Predgovor

Uvod

Detinjstvo: oblikovanje za budućnost

Mudre žene

Zdravo telo, zdrava planeta

Veze koje ste izgradili tokom života

Volite svoj posao

Telo… um… duh!

Izvanredne osobe u poznim godinama

Smrt i umiranje: prelazak duša

101 moćna misao za ŽIVOT!

Iz predgovora knjige Život:

U ovoj knjizi sam predstavila slobodniji hronološki redosled događaja koji oslikava neke od prekretnica koje doživljavamo tokom života. Drugim rečima, prvo se bavim nekim problemima sa kojima se suočavamo u mladosti. Problemi vezani za detinjstvo, veze, posao, i tako dalje. Što nas na kraju dovodi do briga koje se javljaju u poznim godinama.

Dalje, u slučaju da niste upoznati sa mojom filozofijom i rečima koje često upotrebljavam kako bih objasnila te koncepte, dozvolite mi da kažem nešto i o tome.

Pre svega, termini koje često koristim su sledeći: univerzum, beskonačna inteligencija, viša moć, beskonačni um, duh, Bog, univerzalna moć, unutarnja mudrost i tako dalje, i njih koristim kada govorim o onoj moći koja je stvorila univerzum i koja je u isto vreme i deo vas. Ako vam se ne dopada nijedan od ovih termina, slobodno ga zamenite nečim što vam više odgovara. Na kraju krajeva, nije reč ta

koja je bitna, već značenje koje stoji iza nje.

Isto tako, primetićete da neke reči ne pišem kao drugi ljudi. Na primer, reč nezdravo pišem ne-zdravo kako bih istakla pravo značenje te reči i kako bih istakla sve ono što nije u harmoniji sa vama i vašim okruženjem. Pored toga, reč SIDA ne pišem velikim, već malim slovima – sida. To je zato što imam utisak da se na taj način umanjuje moć same reči.

Filozofija Lujze Hej:

Što se tiče moje filozofije uopšte, mislim da je važno da kažem nekoliko reči i o konceptima kojih se pridržavam, iako ste možda prisustvovali nekom predavanju kada sam o njima govorila – a moguće je i da se prvi put susrećete sa

mojim radom.

Jednostavno rečeno, ja verujem u to da mi pružamo i da dobijamo zauzvrat; svi mi utičemo i svi smo odgovorni za ono što nam se događa u životu – bilo da je to nešto dobro ili nešto nazoviloše. Mi stvaramo sopstvena iskustva uz pomoć reči koje izgovaramo i misli koje nam se rađaju u glavi. Kada uspostavimo mir i harmoniju u sopstvenom umu i razmišljamo samo pozitivno, privući ćemo pozitivna iskustva i ljude koji misle slično nama. Sa druge strane, ako se grčevito držimo misli koje su pune optužbi, svaljivanja krivice, misli u kojima predstavljamo sebe kao žrtvu, postaćemo isfrustrirani i neproduktivni, i opet ćemo privlačiti ljude koji misle slično. Suština ovoga što govorim jeste da slika koju imamo o sebi i životu postaje naša stvarnost.

Meni

Život

20,00 KM

Dodaj u korpu