Žena sa plavom zvezdom

23,00 KM

Na stanju

Br. str.: 320
Povez: Mek
Format: 130mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:
Odlomak knjige

Žena sa plavom zvezdom – autor Pem Dženof

Autorka romana Devojke iz pariskih senki

Preporučuju: Entertainment Weekly, Washington Post, CNN, BookTribe, Goodreads

Sadi Gualt ima osamnaest godina i sa roditeljima je iz njihovog lepog velikog stana iseljena u Podgože, krakovski geto. Kada 1942. godine nacisti počnu sa svakodnevnim likvidacijama stanovnika geta, Sadi i njena trudna majka prinuđene su da potraže utočište u opasnim tunelima ispod grada. Jednog dana Sadi će kroz rešetke na trotoaru ugledati devojku svojih godina kako kupuje cveće.

Ela Stepanek je imućna mlada Poljakinja. Živi bezbrižno sa maćehom koja je bliska sa okupatorskim vlastima. Dok je obilazila pijacu, pogled joj je privuklo nekakvo kretanje pod rešetkom pokraj koje je stajala. Ugledala je lice preplašene devojke.

Ela nije odala Sadi, naprotiv, odlučila je da joj pomogne. Kako rat bude uzimao maha, a prilike u Krakovu se pogoršavale, tako će devojke postati sve blskije, njihove sudbine povezanije, a šansa da obe prežive sve manja.

Inspirisan neverovatnim istinitim pričama, roman Žena sa plavom zvezdom nezaboravan je dokaz snage prijateljstva i izuzetne ljudske volje za preživljavanjem.

„Očaravajuće. Pem Dženof ispreda bogatu istorijsku dramu gradeći ubedljiv i potresan odnos među likovima koji moraju nadrasti sebe ne bi li preživeli.“
– Booklist

„Iskrena, emotivna priča o ljudskoj povezanosti, nadi, opstanku i borbi tokom jednog od najmračnijih trenutaka čovečanstva.“
– Library Journal

Meni

Žena sa plavom zvezdom - autor Pem Dženof

Žena sa plavom zvezdom

23,00 KM

Dodaj u korpu