Vukovi Rima

27,00 KM

Na stanju

Br. str.: 
Povez: Mek
Format: 140mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Vukovi Rima – autor Andrea Fredijani

Sreća se ne postiže sebičnošću nego posredstvom velikodušnosti.

Uoči konklave 1277. godine, u Rimu se rasplamsava nemilosrdna borba za moć. Posle šest meseci upražnjenog položaja rimskog biskupa, porodica Orsini uspeva u svom naumu da na papski presto dovede svog predstavnika. Novi pontifeks Nikola III, rešen je da zauzda bezgraničnu moć Karla Anžujskog, francuskog kralja Napulja i senatora Rima, ali namerava i da učvrsti položaj svoje porodice. Uskoro Orsinijevi preuzimaju vlast nad Rimom, Viterbom i Kardinalskim zborom.

Ipak, ambicije pape i njegovog rođaka kardinala Matea Rubea primoravaju neke članove porodice među kojima je gradonačelnik Viterba Orso, kao i Perna, njegova rođaka okovana zabranjenom ljubavlju, da žrtvuju sopstvena osećanja. Naposletku uspon dinastije prekinut je neočekivanim događajem koji će Orsinijeve izložiti osveti mnogih neprijatelja. Dok pokušavaju da povrate moć, uviđaju da zaštita ideala slobode može da bude daleko privlačnija od želje za vlašću.

Od Bolonje do Palerma, preko Firence, Viterba i Rima, vode se borbe između gvelfa i gibelina, izbija Sicilijanska večernja, a u svemu tome ruka Orsinijevih ostavlja upečatljiv trag na bogatoj fresci poznog srednjeg veka na tlu Italije.

Ovo je priča o moći, veri, ljubavi i krvavim okršajima.

Ovo je priča o Orsinijevima, vukovima Rima.

Meni

Vukovi Rima - autor Andrea Fredijani

Vukovi Rima

27,00 KM

Dodaj u korpu