Surove istine o teškoćama

23,00 KM

Na stanju

Br. str.: 277
Povez: Mek
Format: 150mm x 230mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Surove istine o teškoćama: kako da izgradite biznis kada nema lakih rešenja – autor Ben Horovic

Od mnogih ćete čuti kako je sjajno započeti biznis, ali jedino će vam Ben Horovic surovo iskreno opisati koliko ga je teško voditi.

U ovoj knjizi Ben Horovic, suosnivač firme Andrisen Horovic i jedan od najiskusnijih i najuglednijih preduzetnika iz Silicijumske doline, priseća se svoje priče o osnivanju, vođenju, prodaji i kupovini tehnoloških kompanija da bi nam ponudio savete i praktičnu mudrost za snalaženje u najtežim situacijama o kojima se u poslovnim školama ne govori. Njegov blog stekao je milione odanih pratilaca koji se oslanjaju na njegove savete dok vode svoje biznise. Horovic je veliki ljubitelj rep muzike, pa poslovne lekcije u ovoj knjizi naglašava tekstovima svojih omiljenih rep pesama i bez dlake na jeziku govori o raznim temama: kako otpustiti prijatelja, kako preoteti talente konkurenciji, kako stvoriti i negovati pravi mentalitet generalnog direktora, te kako uočiti idealan trenutak za prodaju biznisa. Saveti koje Horovic nudi zasnivaju se na anegdotama iz njegovog mukotrpnog uspona – od osnivanja Laudklauda, kompanije koja je među prvima pružala usluge računarstva u oblaku, do izgradnje izuzetno uspešne firme rizičnog kapitala Andrisen Horovic, što je sve radio sa kolegom i superzvezdom tehnološke industrije, Markom Andrisenom (tvorcem Mozaika, prvog popularnog veb-brauzera). To nije pobednički krug istrčan za aplauz; prisećajući se svojih iskušenja, Horovic analizira probleme za koje ne postoje laka rešenja, uključujući i sledeće:

  • kako odanog prijatelja rasporediti na niže radno mesto (ili otpustiti);
  • kako urediti sistem titula i unapređenja;
  • da li je u redu preoteti zaposlene iz kompanije vašeg prijatelja;
  • kako da kontrolišete svoju psihu kada se čitava kompanija oslanja na vas;
  • šta raditi kada pametni ljudi nisu dobri zaposleni;
  • zašto firma Andrisen Horovic najviše ceni generalne direktore koji su ujedno osnivači kompanije i kako postati jedan od njih;
  • treba li da prodate svoju kompaniju i kako to učiniti.

Ova knjiga puna je Horovicevog prepoznatljivog humora i iskrenih zapažanja. Zasniva se na njegovim iskustvima, koja su često umela da ga spuste na zemlju, i predstavlja neprocenjivo štivo kako za prekaljene preduzetnike, tako i za one koji žele da se upuste u nove poslovne poduhvate.

Meni

Surove istine o teškoćama - autor Ben Horovic

Surove istine o teškoćama

23,00 KM

Dodaj u korpu