Strah

17,00 KM

Na stanju

Br. str.: 120
Povez: Mek
Format: 150mm x 230mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Strah – autor OSHO

„Posmatrajte sve svoje postupke, sva svoja uverenja, i otkrijte da li su zasnovani na stvarnosti, iskustvu ili na strahu. Sve što je zasnovano na strahu treba odmah da se odbaci, bez ikakvog premišljanja. To vam je oklop.” – Osho

U knjizi Strah: Kako razumeti i prihvatiti životnu neizvesnost, Osho korak po korak vodi čitaoca kroz sve ono čega se ljudska bića plaše – od refleksne ’bori se ili beži’ reakcije na fizičku opasnost do racionalnih i iracionalnih strahova uma i njegove psihologije. Ako razumevanjem osvetlimo mračne ćoškove straha, kaže on, ako provetrimo podrume i otvorimo prozore, zavirimo ispod kreveta da vidimo da li čudovište zaista tu obitava, samo tad ćemo početi da izlazimo iz svoje zone komfora i naučićemo da živimo – pa čak i da uživamo u njoj – sa suštinskom nesigurnošću života i postojanja.

Knjiga Strah završava se nizom meditativnih eksperimenata koji su osmišljeni tako da pomognu čitaocima da uspostave novi odnos sa strahom i da počnu da vide strahove ne kao prepreke već kao stepenice ka višoj samosvesti i poverenju. OSHO je jedan od najpoznatijih i najprovokativnijih duhovnih učitelja 20. veka. Počevši od sedamdesetih godina, osvaja pažnju zapadnjačke omladine koja se zanimala za meditaciju i preobražaj. Poznat je po svom revolucionarnom doprinosu nauci o unutrašnjem preobražaju, a uticaj njegovog učenja i dalje se širi i dopire do duhovnih tragača svih uzrasta u svim zemljama sveta.

Meni

Strah - autor OSHO

Strah

17,00 KM

Dodaj u korpu