Slavuj

21,00 KM

Na stanju

Br. str.: 511
Povez: Mek
Format: 140mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Slavuj – autor Kristin Hana

Uspomene – čak i one najlepše – blede.

Godine 1939. u mirnom selu Karivou, Francuska, opraštajući se od svog muža Antoana, koji odlazi na front, Vjan Morijak još ne veruje da će nacisti napasti Francusku… Ali potom nastupa bujica marširajućih trupa, karavani kamiona i tenkova, avioni koji zaklanjaju nebo izbacujući bombe na nevine. Kad nemački kapetan rekvirira njihovu kuću, Vjan i njena ćerka su prinuđene da žive s neprijateljem kako ne bi sve izgubile. Bez hrane, novca i bez nade, dok opasnost steže sa svih strana, Vjan je primorana da čini nemoguće izbore kako bi održala porodicu u životu.

Vjanina sestra Izabel je buntovna osamnaestogodišnjakinja u potrazi za smislom, gonjena nepromišljenom mladalačkom strašću. Dok mrak ratnih strahota guta hiljade Parižana, ona upoznaje Gaetona, partizana koji veruje da Francuzi mogu da se bore protiv nacista u samoj Francuskoj, i zaljubljuje se kako to samo mladost ume… Ali kad je Gaeton ne povede sa sobom, Izabel se sama pridružuje Pokretu otpora ne osvrćući se više za sobom, i počevši da rizikuje život kako bi spasavala druge.

Kristin Hana hrabro i odmereno oslikava epsku panoramu Drugog svetskog rata upečatljivo dočaravajući intimno lice istorije – žensku stranu rata – koje se gotovo nikad ne vidi. Ovaj njen roman vodi nas kroz život dve sestre, različitih godina i iskustva, različitih ideala, strasti i okolnosti u kojima su živele, a koje se svaka na svoj način bore za život, ljubav i slobodu pod nemačkom okupacijom u ratom razorenoj Francuskoj.

Slavuj je roman za sva vremena i za sve čitaoce, dirljivo lepa priča koja slavi žilavost ljudskog duha i žensku izdržljivost.

Meni

Slavuj - autor Kristin Hana

Slavuj

21,00 KM

Dodaj u korpu