Rat i mir 1-4

63,00 KM

Na stanju

Br. str.: 1789

Povez: Tvrd

Format: 150mm x 205mm

Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Rat i mir 1-4

Rat i mir je roman Lava Nikolajeviča Tolstoja. Čuven po svojoj obimnosti. Roman koji je prvo izdat u Ruskom vesniku u razoblju između 1865. i 1869. godine. Roman u kom se opisuje rusko društvo tokom Napoleonove ere. Obično se karakteriše kao jedno od dva Tolstojeva najvažnija remek-dela (pored Ane Karenjine), kao i jedan od najboljih svetskih romana.

Rat i mir je ponudio svežu fikciju. Sa ogromnim brojem likova u zapletu koji nije pokrivao ništa manje teme od onih u naslovu. Kao i teme poput mladosti, braka, ljubavi, godina, života i smrti. Iako se danas smatra za roman, u to vreme je oborio toliko veliki broj ubeđenja o tome kako roman treba da izgleda da ga mnogi kritičari iz tog vremena uopšte i nisu tako posmatrali. I sam Tolstoj je smatrao Anu Karenjinu, napisanu desetak godina kasnije, kao svoj prvi roman, u evropskom smislu.

Rat i mir sadrži veliki broj likova, i istorijskih i fikcionalnih, Rusa i ne-Rusa, od kojih je većina predstavljena već u prvoj knjizi. Polje posmatranja u knjizi je izuzetno široko, ali se naracija koncentriše uglavnom na pet ili šest likova, čije različite ličnosti i iskustva obezbeđuju glavninu priče, uz njihova uzajamna delovanja jednih na druge, u vreme Napoleonovih ratova.

Meni

Rat i mir 1-4

63,00 KM

Dodaj u korpu