Palata Magnolija

23,00 KM

Na stanju

Br. str.: 344
Povez: Mek
Format: 130mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:
Odlomak knjige

Palata Magnolija – autor Fiona Dejvis

Od autorke hit romana Lavovi sa Pete avenije

Bestseler New York Timesa

Vrednost ženske lepote
Umetnički model u bekstvu
Izgubljeni dijamant
Opasni ljubavni trougao
Imersivno, intrigantno i fascinantno

Godine 1919. život mlade Lilijen Karter potpuno se raspao nakon što je u epidemiji španskog gripa izgubila majku. Poslednjih šest godina, pod imenom Andželika, Lilijen je bila jedan od najtraženijih umetničkih modela u Njujorku. Zbog skandala u koji je bila upletena ostala je bez posla, a optužena je i za ubistvo.

Igrom slučaja zapošljava se kao sekretarica moćne i zahtevne Helen Frik, ćerke i naslednice industrijalca i mecene Henrija Kleja Frika. Fascinirana Frikovima, Lilijen se sve više upliće u njihove afere, u zamršenu mrežu romantičnih susreta, krađu dragulja i porodičnu dramu u kojoj su ulozi život ili smrt.

Godine 1966, prvi veliki posao ambiciozne manekenke Veronike Veber za časopis Vog je snimanje u bivšoj rezidenciji Frik, jednim od najpoznatijih muzeja umetnosti u Njujorku. Kada zajedno sa šarmantnim Džošuom nesuđenim kustosom muzeja, bude otpuštena sa foto-sešna, otkriće niz skrivenih poruka koje ne samo da bi mogle da da reše Veronikine finansijske probleme već i da otkriju misteriju decenijama starog ubistva u zloglasnoj porodici Frik.

„Letećete kroz stranice ovog romana o uzbudljivoj prošlosti Njujorka, potencijalnoj romansi i razotkrivanju tajne o dijamantu Magnolija. Uživaćete u neočekivanim događajima i umetnosti, ali i u borbi mlade žene da bude ozbiljno shvaćena.“
– Historical Novel Society

„Fantastični opisi vile Frikovih i njihove umetničke kolekcije, neprimetno preplitanje činjenica i fikcije čine Palatu Magnolija dosad najboljim romanom Fione Dejvis.“
– Publishers Weekly

„Vešt spoj istorijskog i senzacionalnog.“
– Kirkus Reviews

Meni

Palata Magnolija - autor Fiona Dejvis

Palata Magnolija

23,00 KM

Dodaj u korpu