Pacijent

16,00 KM

Na stanju

Br. str.: 170
Povez: Mek
Format: 140mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Pacijent – autor Džasper Devit

Priča o užasu koji polako postaje sve veći…

Misterija u stilu Stivena Kinga: Parker, mladi psihijatar, pun samopouzdanja, nov na svom poslu u duševnoj bolnici, pravi katastrofalnu grešku u lečenju tajanstvenog pacijenta.

U nizu objava na internetu, mladi psihijatar Parker H. beleži mučne izveštaje o periodu koji je proveo u sumornoj duševnoj bolnici u Novoj Engleskoj. Parker se nada da će putem ovih objava približiiti svetu svoje napore da izleči jednog neverovatno čudnog pacijenta.

Saznajemo, kao što je i Parker saznao prvog dana u bolnici, za najteži, veoma opasan slučaj – četrdesetogodišnjaka koji je prvi put primljen u bolnicu sa šest godina. Ovaj pacijent nema ustanovljenu dijagnozu. Čini se da se njegovi simptomi razvijaju tokom vremena, a svako ko je pokušao da ga leči, doveden je do ludila ili samoubistva.

Očajni i uplašeni, direktori bolnice drže ga potpuno izolovanog, a osoblju dozvoljavaju samo minimalan kontakt s pacijentom radi njihove bezbednosti, uvereni da bi njegovo puštanje izazvalo katastrofu u spoljnom svetu. Briljantan i samouveren, Parker je rešen da otkrije šta muči ovog misterioznog pacijenta i konačno ga izleči. Međutim, već od prvog susreta s neobičnim pacijentom, stvari izmiču kontroli i, suočen s mogućnošću koju ni u najvećem ludilu ne bi mogao da zamisli, Parker je prinuđen da preispita sve što je mislio da zna.

„Oštar i jeziv debitantski roman… Centralna radnja i način pripovedanja vas obuzimaju, izgrađeni na mudroj psihološkoj igri i dobrim, starim grozotama… napeto i zabavno. Dobro osmišljen koktel psihološkog trilera i natprirodnog horora.“ – Kirkus reviews

Meni

Pacijent - autor Džasper Devit

Pacijent

16,00 KM

Dodaj u korpu