Nemačka devojčica

23,00 KM

Na stanju

Br. str.: 372
Povez: Mek
Format: 140mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Nemačka devojčica – autor Armando Lukas Korea

„Hoćemo li jednom moći da oprostimo?”

U ovom „čarobnom i dirljivom” (Library Journal) romanu prvencu, devojčica beži sa svojom porodicom i najboljim prijateljem iz Nemačke koju su okupirali nacisti, ali otkriva da je utočište preko mora koje su im obećali zapravo iluzija. Ovaj roman je savršen izbor za ljubitelje Slavuja.

Berlin, 1939. Pre nego što se sve promenilo, Hana Rozental živela je život iz bajke. Ali sada su ulice Berlina ukrašene zloslutnim zastavama; dragocenosti njene porodice su oduzete i više nisu dobrodošli u mestu koje su nekada smatrali svojim domom. Tračak nade ukazaće se u obliku prekookeanskog broda Sent Luis, koji Jevrejima obećava bezbedan put do Kube. U početku brod deluje kao luksuz, ali dok putuju, situacija u ratu se menja, i brod koji je trebalo da bude njihov spas mogao bi da postane njihova propast.

Njujork, 2014. Za svoj dvanaesti rođendan Ana Rozen dobija tajanstveni paket od nepoznate rođake sa Kube, svoje baba-tetke Hane. Sadržaj tog paketa podstiče Anu i njenu majku da odu u Havanu kako bi saznale istinu o tajanstvenoj i tragičnoj sudbini njihove porodice.

Zasnovana na istinitom događaju, Nemačka devojčica je predivno napisana i dirljiva priča u kojoj se prepliću sadašnjost i prošlost. To je priča o generacijama prognanih koji traže mesto koje će nazvati domom.

Meni

Nemačka devojčica - autor Armando Lukas Korea

Nemačka devojčica

23,00 KM

Dodaj u korpu