Na kašiku

21,00 KM

Na stanju

Br. str.: 288
Povez: Mek
Format: 130mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:
Odlomak knjige

Na kašiku – autor Tim Spektor

Zašto je gotovo sve čemu su nas učili o ishrani pogrešno

„U ovoj fascinantnoj knjizi autor razvejava decenijama uvrežene dezinformacije.“
– Times

Jedan od vodećih svetskih nutricionista otkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne, obmanjujuće, a neretko i potpuno pogrešne i opasne.

Bombarduju nas savetima šta bi trebalo da jedemo a šta ne, i svakodnevno se objavljuju nova „naučna“ otkrića. Ipak, što nam više pričaju o ishrani, kao da sve manje razumemo. Kroz niz kratkih poglavlja Tim Spektor pokazuje zašto je gotovo sve što nam mediji govore o namirnicama i njihovoj upotrebi pogrešno. On istražuje skandalozni manjak valjanih naučnih istraživanja koja bi trebalo da stoje iza mnogih popularnih i zvaničnih preporuka o ishrani, kao i načine na koje prehrambena industrija i industrije koje su se razvile oko nje u potpunosti kontrolišu ne samo politiku u ovoj oblasti već i naše izbore.

Na kašiku je revolucionarno delo koje preispituje sve režime ishrane, zvanične preporuke, čudesne lekove i proizvođačke deklaracije i podstiče nas da iznova razmislimo o svom odnosu prema hrani, koja je možda naš najvažniji lek.

„Revolucija u ishrani je uveliko u toku, a ovo je jedna od najjasnijih i najpristupačnijih kratkih knjiga o tome. Osvežavajuće otvorena, duboko informativna i bez mutnih, nedorečenih pravila ishrane.“
– Guardian

„Ova knjiga bi trebalo da bude dostupna na recept.“
– Literary Review

Meni

Na kašiku - autor Tim Spektor

Na kašiku

21,00 KM

Dodaj u korpu