Meduzin pogled

24,00 KM

Na stanju

Br. str.: 328
Povez: Mek
Format: 130mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:
Odlomak knjige

Meduzin pogled – autor Natali Hejns

Autorka bestselera Hiljadu brodova

„Duhovito, zadivljujuće i nemilosrdno.“
– Margaret Atvud

Bojaće te se, bežaće od tebe i zvaće te čudovištem.

Među sestrama gorgonama Meduza je najmlađa, najlepša i jedina smrtna. Ona se menja, oseća slabost, stari. Oseća prolaznost i, za razliku od svoje porodice, razume postupke ljudi.

Kada Posejdon poželi Meduzu u Ateninom hramu, boginju obuzima nemilosrdan gnev. Besna što joj je večiti rival obeščastio svetilište, odlučuje da se osveti devojci. Kažnjena za Posejdonove postupke, Meduza će biti zauvek jezivo preobražena. Njene lepe uvojke zameniće guje, a njen pogled će skameniti svako živo biće. Prokleta da svojim pogledom uništi svakoga koga voli, Meduza se povlači u samoću i ostaje skrivena sve dok Persej ne pođe u sudbonosnu potragu za Gorgoninom glavom.

U ovom romanu preinačuje se jedan od najpoznatijih antičkih mitova tako što se pripoveda s iskrenom empatijom prema glavnoj junakinji – ženi koju je povredio moćan muškarac – okrivljenoj, kažnjenoj i demonizovanoj zbog tuđeg greha. Ponirući duboko u poreklo mita, Natali Hejns daje savremenu rekonstrukciju Meduzine priče sa mnogo strasti i domišljatosti.

„Natali Hejns je majstor zanata. Vešto nas zavodi oživljavajući jednu od najstarijih priča.“
– Telegraph

„Priča o Gorgoninoj glavi dobija novi moćni ton koji će odzvanjati kao simbol vremena u kojem se menjaju klasične interpretacije.“
– Observer

„Divno i potresno.“
– Nil Gejmen

Meni

Meduzin pogled - autor Natali Hejns

Meduzin pogled

24,00 KM

Dodaj u korpu