Kad ženu obuzme gnev

15,00 KM

Na stanju

Br. str.: 144
Povez: Mek
Format: 130mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:
Odlomak knjige

Kad ženu obuzme gnev – autor Matje Menego

Knjiga koja govori o pravu žena da kažu ne.

Kad pomislim da sam u ovom procesu ja „optužena“, a da su dva kučkina sina „oštećeni“. Želela bih da sve krene ispočetka. Želela bih da se stvari postave na svoje mesto: ja sam žrtva, oni su krvnici. Odbila sam tu ulogu. Odbila sam da se povinujem pravilima.

Porotni sud u Renu, jun 2020, završetak glavnog pretresa: predsednik suda poziva porotnike da se povuku u sobu za većanje. U njihovim rukama nalazi se sudbina Matilde Kolinjon. Optužena je za varvarski zločin, koji je priznala, ali traži pravdu. U toj aferi osvete, od koje su mediji napravili spektakl preko svake mere, troje sudija i šest narodnih porotnika moraju da donesu odluku: da li je opravdano da žrtva postane krvnik?

Devet muškaraca i žena obuzetih gnevom biraju između kazne i oproštaja. Svako od njih ima jaku ličnost, ožiljke iz prošlosti i čvrste stavove, i svi će žustro braniti svoje ideje.

Pitanja na koja treba da daju odgovore potresaju savremeno društvo, a u iščekivanju odgovora i konačne presude autor romana ne prestaje da nas iznenađuje obrtima. Ovo je uzbudljiva priča koja lucidno pretresa odnose među polovima na svim nivoima.

„Matje Menego je na strani žena, onih koje se ne čuju i tiho pate, onih koje reaguju i bore se, i onih čiji glas nadjačava suprotan pol, uveren da je nosilac apsolutne istine.“
– bepolar.fr

„Duboko uznemirujući i izuzetno aktuelan roman.“
– livreshebdo.com

„Uzbudljiv, napet, inteligentno napisan, poučan, ali i rezak roman koji iznosi na videlo brojne društvene probleme. I neočekivana završnica.“
– babelio.com

„Ne oklevajte. Pročitajte ovu knjigu. Poklonite je. Pričajte o njoj.“
– goodreads.com

Meni

Kad ženu obuzme gnev - autor Matje Menego

Kad ženu obuzme gnev

15,00 KM

Dodaj u korpu