Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka

162,00 KM

Na stanju

Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka

Br. str.: 480

Povez: Tvrd, sa omotnicom, šiveno

Format: 220mm x 300mm

Pismo: Latinica

Autori: Sonja Žikić, Danijela Tobić, dipl. ing hortikulture, i Goran Žikić

Konsultant: Nikola Rančić, travar

Priručnik za branje lekovitog bilja i pečuraka

Br. str.: 244

Povez: Tvrd, šiveno

Format: 120mm x 170mm

Pismo: Latinica

Compare
Podeli preko:

Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka

Uz kupovinu knjige Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka svaki kupac na poklon dobija knjigu Priručnik za branje lekovitog bilja i pečuraka! Akcija traje od 29.03.2021. – 30.04.2021. ili do isteka zaliha.

Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka

Ovo izdanje je sveobuhvatan vodič kroz raznovrstan svet lekovitih i začinskih biljaka i pečuraka. Namenjeno je svima onima koji žele da upoznaju lekovito bilje ili da prošire i potvrde svoja postojeća znanja. Onima koji se prvi put susreću sa ovom temom, knjiga će poslužiti kao osnovno polazište za dalja proučavanja i istraživanja. Iskusnim travarima i poznavaocima biljnog sveta i pečuraka poslužiće kao podsetnik ili dopuna postojećih znanja i podsticaj za sticanje novih iskustava.

U ovoj enciklopediji prikazane su osnovne informacije o lekovitim i aromatičnim biljkama:

  • njihov opis, hemijski sastav,
  • mesta na kojima se mogu naći,
  • koji se delovi biljke sakupljaju u lekovite svrhe,
  • kako se suše i čuvaju,
  • kakvo je njihovo delovanje i način upotrebe,
  • takođe se ukazuje i na ograničenja u upotrebi i neželjena dejstva koja se mogu javiti.

Osim samoniklog lekovitog bilja, obuhvaćene su i gajene biljne vrste koje se prevashodno koriste kao hrana, a prema botaničkim i nutritivnim kriterijumima svrstavaju se u voće, povrće i žitarice. Pored hranljive vrednosti, plodovi, ali i drugi delovi ovih biljaka imaju i značajna lekovita svojstva. Zbog toga su neizostavni deo ove enciklopedije.

Knjiga sadrži i pregled najzastupljenijih pečuraka, sa osnovnim podacima i smernicama za njihovo raspoznavanje i razlikovanje jestivih, nejestivih i otrovnih.

Tako će ova knjiga poslužiti svima onima koji su pristalice zdrave ishrane i prirodnih načina lečenja putem bilja i biljnih preparata.

PRIRUČNIK ZA BRANJE LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA – NA POKLON!

Format: 17 x 12 cm

Obim: 244 strane

Tvrdi povez, šiveno, ilustrovano,

Štampa u punom koloru, na kunsdruk papiru.

Uz Enciklopediju lekovitog bilja i pečuraka poklanjamo Priručnik za branje lekovitog bilja i pečuraka – praktičan vodič u kome su prikazane najčešće sakupljane i najspecifičnije vrste lekovitih biljaka i pečuraka našeg podneblja i šireg regiona.

Sadrži najosnovnije podatke i uputstva za sakupljanje sa preglednim crtežima i fotografijama, što ga čini pomoćnim sredstvom za lakše snalaženje na terenu, a takozvani „džepni” format priručnika olakšava nošenje i korišćenje u prirodi.

Ukoliko želite da prelistate nekoliko strana poklon knjige Priručnik za branje lekovitog bilja i pečuraka kliknite OVDE!

Meni

Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka

162,00 KM

Dodaj u korpu