Čitač

16,00 KM

Na stanju

Br. str.: 348
Povez: Mek
Format: 140mm x 200mm
Pismo: Latinica

Compare
Kategorije: , ,
Podeli preko:

Čitač – autor Trejsi Či

Šesnaestogodišnja Sefija razume borbu za opstanak. Kada su joj oca brutalno ubili, ona beži u divljinu sa tetkom Nin, jedinom osobom kojoj veruje. Zajedno preživljavaju u prašumi raskošne lepote dok je tetka uči da lovi, prati tragove i krade. Ali kada Nin otmu, Sefija iznenada ostaje potpuno sama. Ne postoji način da sazna ko je odveo Nin ni da li je uopšte živa. Njen jedini trag je neobični pravougaoni predmet koji je nekada pripadao njenom ocu – nešto za šta kasnije shvata da je knjiga.

Iako se za čitanje u Sefijinom svetu, ostrvskom kraljevstvu Kelani, nije čulo, ona polako uči i otkriva dobro čuvane tajne knjige, koje bi mogle biti ključ Nininog nestanka i rasvetliti misteriju ubistva njenog oca. Ne gubeći vreme, uz pomoć žestokih pirata i tajanstvenog stranca – Sefija, uz knjigu kao vodič, kreće na opasno putovanje da spase tetku i kazni odgovorne. Na kraju, otkriva ono što je knjiga sve vreme pokušavala da joj kaže: ništa nije onako kao što izgleda, a kraj priče je novi početak.

„Trejsi Či je napisala predivan roman o moći priče, upotpunjen fantastičnim likovima i izvanredno oslikanim pejzažima.“ – Rene Ahdie

Meni

Čitač - autor Trejsi Či

Čitač

16,00 KM

Dodaj u korpu